Ops! Ona...

4.8.06

Els pagesos

La classe rural té culpa de tot. Ara resulta que els incendis també són culpa seva. Com poden dir això? Qui manté els boscos nets, qui neteja les vores dels camins, qui condiciona les vies per arribar dins de les masses forestals?

La crema de rostoll no és un fet aïllat, això ja ho sabem. Però no es pot criminalitzar tot un col·lectiu per aquest fet. Purins, focs, additius il·legals en els pinsos i un llarg etcètera que omple les pàgines dels diaris. No són delinqüents.

És una feina digna. Treballar el territori, creure en la força de les persones i la terra. Anys d'història que han forjat la personalitat del nostre pais.

4 Comments:

  • "les masies (i amb elles els pagesos) són importants i no pas solament des del punt de vista de l'arquitectura rural. l'estructuració de la societat d'aquests país s'alimenta, dimana de les nostres masies: d'elles ha sortit, surt i sortirà la millor sang del país la seva forca humana bàsica, perennement activa, positiva i sascendent en tots els aspectes."
    josep pla.

    By Anonymous Anònim, at 4/8/06 15:40  

  • està clar que la pagesia és molt important, igual que ho són els bombers que vetllen per evitar i apagar els incendis. Però de la mateixa manera que l'incendi que hi va haver per Prades (cosa que fa molt mal perquè els paratges allà són preciossos) va ser per culpa d'uns guardes forestals i, per tant, se'ls hi ha d'exigir responsabilitats, si un pagès comet un error tan greu també se li ha d'exigir.

    Altra cosa és que se'ls posi a tots al mateix sac, cosa molt injusta. Jo vinc, per part de mare, de família de pagesos, i la seva feina, evidentment, sempre m'ha semblat molt i molt digna i important. Això no vol dir, però, que no n'hi hagi que cometen errors.

    By Blogger bellosoli, at 4/8/06 15:48  

  • Fantàstiques les descripicions que féu Josep Pla sobre els pagesos i les seves tradicions.

    By Blogger Marduix Gebrat, at 4/8/06 20:14  

  • olaa ajudeume diguema si en el llibre dels pagessos josep pla el narrrador es omniscientt

    By Anonymous Anònim, at 30/11/08 21:26  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home